Khasiat Produk Bidara

Dalam pengobatan Islam, daun bidara sering digunakan sebagai bahan dalam mengobati sihir,mengobati kena guna guna juga mengobati lintrik.  Apabila kita terkena santet, atau kena guna guna maka gunakanlah Daun bidara untuk mengobatinya

Di antara bahan-bahan yang digunakan dalam rawatan Islam ialah daun bidara yang ditumbuk halus kemudian dicampurkan dengan air doa lalu diminumkan sebahagian, dan sebahagian lagi untuk mandi.
Ibnu Kathir menyebutkan di dalam tafsirnya bahawa Al-Qurthubi menceritakan dari Wahab bahawa dia mengatakan,
“Ambillah 7 helai daun bidara lalu tumbuk di antara 2 batu kemudian dicampurkan dengan air dan dibacakan Ayat Kursi kemudian diminumkan kepada orang yang terkena sihir sebanyak 3 kali tegukan lalu dimandikan dengan air sisanya maka ia akan menghilangkan sihirnya. Terutama bagi suami yang terhalang menggauli isterinya.”

Ibnu Kathir mengatakan bahawa yang paling bermanfaat dalam menghilangkan pengaruh sihir adalah dengan menggunakan apa yang diturunkan Allah s.w.t. kepada RasulNya untuk menghilangkan hal itu iaitu membaca al-muawwidzatian (al-Falaq dan an-Nas) dan Ayat Kursi kerana ayat-ayat itu dapat mengusir syaitan.
Cara Menggunakan Daun Bidara untuk mengobati santet, atau mengobati kena guna guna yaitu:

Ambil 7, 9, 11 atau lebih (kiraan ganjil) helai daun bidara.
Tumbuk dan dihaluskan.
Letakkan daun bidara yang telah dilauskan tadi ke dalam sebuah gelas.
Campurkan daun bidara bersama dengan air doa.
Membaca al-Fatihah dan Selawat.
Niatkan kesembuhan dan pulih dari segala gangguan. (Gunakan kaedah bacaan
surah al-Fatihah dan berdoa).
Minum hanya 1/3 air bidara yang di dalam gelas.
Baki 2/3 digunakan untuk mandi.
Cara Mandi dengan Daun Bidara:
Waktu mandi adalah di antara waktu asar dan maghrib. bagi Pesakit yang kena santet, kena guna guna atau kena lintrik hendaklah mandi seperti biasa dan pada akhir mandian itu, tuangkan baki 2/3 air bidara ke dalam baldi dan campurkan air biasa untuk memenuhi baldi tersebut. Jirus ke seluruh tubuh dan biarkan air di badan kering tanpa perlu mengelap badan. Lakukan minum serta mandi selama 3 hari berturut-turut.

Selain itu juga, sebagai pendinding diri dari gangguan sihir, kita hendaklah sentiasa mengamalkan bacaan ayatul kursi kerana ayat ini amat ditakuti oleh syaitan. Amalkan membaca ayatul kursi setiap masa lebih-lebih lagi selepas waktu solat fardhu. Wallahualam.

segera pesan berbagai produk daun bidara di

081222142822

Bidara-plus Teh-Bidara

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.